LocatieUitzonderlijk wonen in de glasstad Leerdam

Prachtige rivier de Linge en Linge-haven, heerlijke kaas, centraal in Nederland en makkelijk te bereiken. Dat is wonen in Leerdam. In dit sfeervolle stadje heeft u alle voorzieningen binnen handbereik; een gezellig oud centrum met diverse winkels, leuke restaurants, de wekelijkse markt, maar ook een ruime keuze in scholen, zowel basis als voortgezet onderwijs. Het treinstation bevindt zich op slechts 6 minuten fietsen, waar u gemakkelijk doorreist naar Dordrecht of Utrecht.

Ook is er meer dan genoeg te beleven. Wandelend langs de Linge genietend van het afwisselende landschap met fruitboomgaarden, weilanden, grienden en rietvelden. Of juist varend of fietsen op avontuur in de waterrijke en groene omgeving. Daarnaast is er een breed aanbod aan sportverenigingen met onder andere voetbal, hockey, tennis en golf. Ook op het gebied van cultuur is er genoeg te doen, er zijn regelmatig evenementen zoals glasdagen, koopzondagen en markten. In Leerdam hoeft u zich geen moment te vervelen!

Kinderrijke wijk Broekgraaf

De wijk Broekgraaf is een nieuwe, ruime en kinderrijke wijk in het zuidwesten van Leerdam. Sinds 2014 wordt Broekgraaf in zes fases aangelegd en er worden in totaal ca. 1.250 woningen gerealiseerd nabij het Europaplein. Waar de huizen familie van elkaar zijn en waar mensen elkaar kennen of leren kennen. Waar kinderen kunnen opgroeien en iedereen zijn eigen plek vindt. De wijk wordt omarmd door de natuur, maar is zelf ook groen en waterrijk. U ervaart de natuur overal om u heen: de bomen, het water, de groene ecologische zone in de wijk en de vele recreatiegebieden heel dichtbij.

Struinen door Utrecht

Liever een dagje uit naar de grote stad? Een half uurtje in de auto brengt je in het bruisende Utrecht. De Domstad staat bekend om haar binnenstad met werfkelders langs de grachten, gesierd met cafés en terrassen aan het water. Tegelijkertijd leent de stad zich uitstekend om een dag te winkelen, met alle warenhuizen, winkelketens en speciaalzaken in het Vredenburgkwartier. Een bezoekje waard!